Gaat Canto Felice viraal??

Gaat Canto Felice viraal?

Het is alweer ruim 5 jaar geleden dat ik een appje van Mirjam kreeg of ik mee wilde doen met een koor voor een kerstoptreden. Mirjam had een optreden geregeld maar nog geen koor…. Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik koren altijd oersaai en stijfjes vond. Ik heb toen eerst maar gevraagd wat het repertoire zou worden. Nou; daar kon ik me wel in vinden en ik dacht : Ik probeer het gewoon. En zo kwam het dat ik in mijn hangmatje in de zomer aan het oefenen was met I’m dreaming of a white Christmas. Het optreden was een groot succes en de rest is geschiedenis. Mirjam regelde allemaal optredens; ook al hadden we geen repertoire maar wel een koor.

Van het één kwam het ander en zo kwam het dat we opeens op koorreis naar Spanje gingen waar we de Costa 2 jaar lang onveilig maakten. Na deze 2 jaar werd de bestemming veranderd in Duitsland. De reis werd vanwege de corona 3 keer uitgesteld , tot het afgelopen week eindelijk zover was.

Het vertrek was op 30 april, de verjaardag van Mirjam . Wij hadden stiekem op de muziek van ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’ een andere tekst ingestudeerd die door Astrid was gemaakt. Wij verrasten Mirjam met ’ Wij houden allemaal zoveel van Mirjam’. Om 8 uur ’s ochtends werd de polonaise ingezet op de parkeerplaats van het Transferium in Nunspeet. De stemming zat er meteen goed in. En die stemming is de hele week gebleven…

In de bus was het een gezellige en lekkere boel. Naast de plaspauzes kwamen de lekkernijen al snel voorbij. Ik noem schoolkrijtjes, drop, engelse drop, chocola, ontbijtkoek, kaas,. Nou ja; laten we het er maar op houden dat we niet bepaald omkwamen van de honger. Om 4 uur werden we verwacht in Karlsruhe waar een Nederlands-Vlaamse vereniging Koningsdag ging vieren. We werden ontvangen met oranjebitter die er goed in ging. En het optreden: ja dat was natuurlijk een feestje van begin tot eind. Er werd gefilmd, meegezongen, meegeklapt en meegedanst door jong en oud. Zelfs de jeugd danste enthousiast mee op onder andere Abba. Allemaal stralende gezichten. ‘Ze hadden nog nooit zo’n mooie Koningsdag gevierd’ zeiden ze. Nou, daar doe je het natuurlijk voor. Na een heerlijke barbecue gingen we verder naar onze eindbestemming Breigenhof, Oberharmersbach. In het pikkedonker werden we naar onze appartementen gebracht. Ik zat samen met Pauline, Marijke, Elly en onze chauffeur Frans (die na ons optreden helemaal voor ons gekke koor gevallen was) in ons appartement. Heel gezellig,

De volgende ochtend stonden we alweer vroeg op, want Staufen stond op het programma. Voor het ontbijt ben ik even gaan wandelen om een kijkje te nemen naar de prachtige omgeving, de schitterende vergezichten , de koetjes en de geitjes. Wat was  het daar prachtig ! In Staufen werden we opgewacht door Walter , de zwager van Mirjam, die daar woonde. We kregen een hapje en een drankje en werden rondgeleid in het sfeervolle stadje. Na de rondleiding kon je kiezen voor een terrasje of een wandeling naar de burcht met vergezichten. Met een groepje begonnen we aan de klim naar boven en niet voor niets. Wat een prachtig uitzicht had je vanaf de top. Helemaal geweldig !

Na een lekker drankje hebben we onder grote, enthousiaste belangstelling 2 straatoptredens gegeven.  Er werd geklapt , gefilmd , af en toe gedanst en we kregen van een paar toeschouwers spontaan een paar flessen wijn en nog 20 euro kado. Hoe leuk is dat. Onze dag kon niet meer kapot. Na een etentje bij de lokale Turk kwamen we moe en voldaan weer thuis.

En de rest van de week; hoe moet ik dat nou beschrijven . Het was aan één stuk genieten! Iedere ochtend wakker worden met de koetjes en de geitjes en het schitterende uitzicht! En wat hebben we een boel mee gemaakt. Prachtige wandelingen met als grote verrassing de Schnappsbrunnen; een uitgeholde boom waar kleine flesjes likeur stonden met glaasjes waar je voor 1 euro je eigen likeurtje kon tappen en het geld in een trommeltje kon doen… Lekker in het zonnetje genieten van het mooie weer en het gezelschap. De heerlijke 3-gangen diners van Eline bereid met verse producten. De cocktailavond van Els en Willy. De spelletjesavond. De’ pimp je slipper’ van Ank ( onze kat keek met grote ogen naar mijn gepimpte crocs ; hoge rug en vol in de aanval . Nog steeds sluipt ze er argwanend naar toe ). Het uitje naar de bierproeverij en als grote klapper de Bonte Avond. Wat hebben we een acts zien voorbij komen: De Corona zusjes, de onvergetelijke Simon en Sientje door Hetty en Gezina, Hetty en Astrid met Herr Heizelmann, Astrid solo met Second Hand Rose , Uit de hoogte met de sopranen, Jessica als dronkenlap, Pauline en Marijke met de witte Wieven, Maar de grote verrassing was toch Frans, onze chauffeur. Hij ontpopte zich als een echte volkszanger. We hebben meegezongen, gedanst en feestgevierd op Hello, Een eigen huis en Een beetje verliefd. En dat waren we ook stiekem allemaal ; een beetje verliefd op ‘onze’ Frans. Chauffeur, zanger, entertainer en barbecue hulp.

De volgende ochtend waren we al vroeg in de veren voor onze terugreis met als tussenstop Trier. Wat ook weer een prachtige stad was dat. Allereerst weer een straatoptreden waar volop meegedanst werd door een groep Belgische meiden.

Al die enthousiaste, blije gezichten; wat een feestje. En wat een filmpjes werden er gemaakt!! Na het optreden ging iedereen zijn eigen weg en heb we nog rondgeslenterd door Trier met zijn historische panden en heerlijk geluncht op een zonovergoten terras. Een heerlijke afsluiting van een geweldige week ! Bedankt iedereen voor de fantastische tijd en in het bijzonder de organisatoren Mirjam en Gezina, Elies onze kok en Frans onze chauffeur !

En of we viraal gaan met Canto Felice ? Met al die filmpjes kan het niet missen ! Hou ons in de gaten !

 

Anneke