Het is alweer de hoogste tijd…

Het is alweer de hoogste tijd…

… voor een nieuwe blog… en wat hebben we weer véél meegemaakt! Allereerst de release van onze jubileumclip… Carlo Rikels van Carlo Rikels Film & Media heeft alle 7684 takes samengevoegd tot ‘n geweldige clip van nèt geen 5 minuten… en dan ook nog het geluid er perfect in gemonteerd. Saillant detail: tijdens het opnemen van het bééld was het weer in 1 woord ge-wel-dig… zonnig met een zacht briesje erbij, de wapperende zomerkleding kon de kast uit! … echter de week erop, toen we het geluid opnamen, was  het kouddd en sneeuwde het zelfs! Wat een bofferds waren we, die week ervoor! Het uiteindelijke resultaat vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=p9A0frI2I4Y , inmiddels bijna 1100 views! Uiteraard was de release een feestje, en wel in het goedgevulde Dorpshuis de Wieken in Hulshorst. De reacties waren uitermate positief, en zelfs notoire stilzitters deden vrolijk dansend mee met ons mini-optreden aldaar!

Veel tijd om rustig aan te doen hadden we niet, want de zaterdag erop stond de traditionele jaarlijkse fietstocht (“tour de chant” werd er in de krant geschreven) op het program, en wat is dat toch elk jaar weer genieten… de blij verraste gezichten van degenen die een mini-optreden van ons kregen… de meesten wisten van niets, wat het extra leuk maakte natuurlijk. Stilletjes voor de deur gaan staan bij diegenen en er op los zingen, heerlijk! De goedgevulde middag was in no-time voorbij, waarna we een afzakkertje (of twee, of drie, of nou ja, ’t was gezellig in ieder geval) in het dorp namen.

No time to rest, want de volgende dag stond de jaarlijkse zomerworkshop gepland. Een middag waarvoor iedereen die dat wil kan inschrijven om onder begeleiding een middagje met Canto Felice mee te zingen. Zelf kon ik helaas niet, maar van mijn zangzussen heb ik vernomen dat ’t een doorslaand succes was… volgend jaar ben ik er weer bij!

Nu zou je bijna denken dat we van een welverdiende vakantie zullen gaan genieten, maar niets is minder waar… de komende weken geven we “spontane” straatoptredens tijdens de zomermarkten in Nunspeet, we hebben er al eentje achter de rug en het is zoooo leuk om te doen… tussen 16:00 en 18:00 uur kun je ons vinden c.q. horen in de buurt van Dorpsherberg De Roskam op de zomermarkten die nog komen gaan. Ik zou zeggen: ga naar de zomermarkt en ga op je gehoor af, we zijn niet te missen hahaha!

Zingen is heerlijk en zingen maakt blij, zéker bij een koor als Canto Felice!

Ria