Een verjaardagsfeestje zonder jarige

Het was allemaal zo mooi bedacht; na de repetitie in april zou het hele koor naar Willy gaan voor een verrassingsparty voor Mirjam. Zij werd 60 jaar. Willy had een tent geregeld bij haar huis en o.a. Alberta had de boel mooi versierd. Marielle had een lied voor Mirjam geschreven op de melodie van ‘omdat ik zoveel van je hou’. Iedereen had het ijverig ingestudeerd. Maar ja ! Toen was het feestvarken ziek ! Wat nu ? De feestcommissie had besloten dat het toch maar door moest gaan, want alles was immers al geregeld. Iedereen had wat lekkers meegenomen. En toen zaten we daar met zijn allen bibberend in de tent. Het was toen nog steenkoud en de regen kletterde de hele avond gezellig op het tentdoek. Het lied voor Mirjam werd opgenomen door een enthousiaste buurvrouw van Willy en toen was het smullen maar.

Nadat onze buikjes gevuld waren hebben we de hele buurt opgeschrikt met het luidkeels zingen van ons uitgebreide repertoire. De stemming zat er zoals altijd goed in. Moe maar voldaan ging iedereen uiteindelijk naar huis en het lied zou op de eerste koordag in mei aan Mirjam aangeboden worden. En zo kwam het dat we een verjaardagsfeestje zonder jarige hadden.

De koordagen in mei waren in de plaats gekomen van onze koorreis naar Schotland die jammer genoeg niet door kon gaan. Mirjam en Gezina zijn niet voor één gat te vangen en hadden meteen al een nieuw programma klaar in de vorm van 2 koordagen met een verrassingsavond.

 De eerste koordag kon ik jammer genoeg niet bijwonen, maar de foto’s , filmpjes en verhalen zeiden genoeg . Mirjam werd totaal overrompeld door het verjaardagslied en toen kon de dag al niet meer stuk. Zingen, zingen en nog eens zingen; nieuwe liedjes met fantastische arrangementen van Astrid erbij: het was dolle pret. Na de repetitiedag was er een verrassing in de vorm van een maaltijd koken bij Delicio. De hele groep ging in de kookstudio een Italiaanse maaltijd bereiden. Zelfs de pasta werd zelfgemaakt. Vooral de pasta van de groep van Marijke was zo goed gelukt dat ze het over moesten doen…

Toen kwam koordag twee. Nu ook weer zingen , zingen en nog eens zingen. Weer prachtige, nieuwe arrangementen van Astrid; de sfeer zat er goed in. Deze dag geen zelfgemaakt eten maar gewoon heel veel lekkers van de Chinees. Dat ging er naar zo’n dag goed in. En ja; toen de avond. We werden allemaal verrast met een theater voorstelling van Veldhuis en Kemper in de Veluvine . Ik kende de cabaretiers niet, maar het was een fantastische voorstelling. Ik heb zo ontzettend gelachen, was ontroerd en heb ademloos geluisterd naar hun muzikale intermezzo’s . Wat een geweldig einde van deze mooie koordag. Complimenten aan Gezina en Mirjam dat ze dit zo geweldig hadden georganiseerd.

Met een optreden bij 2 verzorgingstehuizen wordt de maand mei afgesloten en dan gaan we in juni alweer beginnen met de Abba – avond in de Veluvine volgend jaar mei ! Hou onze website in de gaten, want bij Canto Felice gebeurt er altijd wat. Zelfs een verjaardagsfeestje zonder jarige! 

 

Anneke